Funderar du på att köpa en pelletskamin, nu var storm och vind är på väg mot Sverige? Men kanske du är lite osäker på var du skal börja. Vi förstår det! Det finns många brands och typer att välja från. Faktiskt menar vi, att du borde ta ett steg tillbaka i övervägande, om du önskar en tidsbesparande och mysig vardagliga.

Här är 10 goda skäl till att du borde välja en pelletskamin, istället för en brasa.

 1. Träpelletskaminer är lättare att handtera än trä.
  Du skall inte se till att fälla, klöva, stabla eller hämta brände ute i skuret.
 1. Kortare upptänning
  Du skal inte tänka på för långa upptänningstider, verken när du står upp eller när du kommer hem. Du kan vid ett tryck på en knapp, lätt tända upp för din pelletskamin, därefter den själv står för upptänding.
 1. Mera miljöeffektiva
  Pelletskaminer uttnjuttar det mesta av träpellets och har därför en rigtikt hög årsvärkningsgrad och laga damm- och OCG-emissioner. Pelletskaminer förurenar 36 GÅNGE MINDRE än en miljömärket brasa. En rapport från DCE – Nationalt Center för Miljö och Energi visar, att 550 människor dör årligt för tidigt grundet emissioner från brändeugne. Vi har som skrivit i detta tidligare indläg, pr. 1. september ’17, njuda av samvittigheten, kunne planta 1 trä pr. solda pelletskamin, så alla våra kunder kan njuda av värmen med gott samvete.
 1. Konstant temperatur
  Om du upsättar din pelletskamin till en säkert rumtemperatur, så vill den se till för en resistent temperatur grundet dens interaktion med termometer. Därför behöver pelletskaminen inte att brända för maksimum styrke, då den själv kan regulera sig.
 2. Ingen överhettning – skruva ner vid önsketemperaturen
  Den konstanta tillpasning till din önsketemperatur gör också, att hemmet inte blir överupphettat. Så behöver du värken att känna en ubehagelig överupphettning, eller öpppna döra eller fönster för att regulera mellan kallt och värmt i hemmet.
 3. Programmér din pelletskamin till dina tider
  Önskar du att komma hem till ett redan värmt och mysigt hem? Då kan du göra två ting, om du har pelletskamin: Du kan tända upp för pelletskaminen med din smartphone – båda i och utanför hemmet, eller du kan programmera din pelletskamin till att tända upp på specifika tidspunkter.
 4. Gladare grannar
  Brasar avgiver ofta en obehaglig lukt i kvarteret, när dissa blir tändt upp. Detta kan skyldas blandt annat, att brasaägare inte alltid är så dygtiga på att fyra med rent och tört brände. Själv om brändet är tört, så vill det aldrig bliva helt rent grundet innehåll av naturliga safter. Träpellets är alltid helt törra.
 5. Bättre fördeling av värmen pga. fläkten
  Pelletskaminer är mer effektiva till att fördela värmen med innbyggda fläkt, således värmen kan cirkuleras runt i hemmet.
 6. Torr luft och mindre rök – bra för KOL patienter och asmatikare
  Pelletskaminer avgir en mera torr luft i hemmet, var brasans strålningsvärme har en högre luftfuktighet. Det kommer också sällan rök ut i vardagsrummet med en pelletskamin.
 7. Så småningom, men absolut inte minst: Ingen spindlar i träpellets!
  Brasa ägare känner till det; dom har varit ute i det kalda shed och hämta brände för att värma vardagsrummet upp. Straks som dom har en armful brände, kriblar och krablar spindelnar fram. Det är inte alltid ett hit hos damorna eller alltid herrarna. Träpellets ligger i stängda påsar, så spindel eller andra små djur, inte kan hitta väg deri.

 

Vi hoppas, att dissa 10 rimliga skäl, till att välja en pelletskamin i stället för en brasa, har gjort dig visare på valet. Vi är säkra på, du tar det riktiga val om att berika ditt hem med en ny pelletskamin, som varken generar din tid, dina grannar eller miljöet.

Har du frågor till pelletskaminer är du vällkommen att skriva till oss på mail eller vara chat nere i högre hörna.

Dom bästa hälsningar från
Alla oss från MCZ Norden