OM MCZ NORDEN

Med en MCZ-pelletskamin i hemmet är du säker på en uppdaterad kvalitetsprodukt – både inom teknik och design.
MCZ är därför den bäst säljande pelletskaminen i Europa.

 

En kort av en lång

Vår historia är lång. Det kan man se utifrån vår erfarenhet inom området. MCZ grundas i Italien år 1890 och initialerna MCZ står för Manufatti Cementrizi Zanette, dvs familjen Zanettes cementgjuteri. Företaget startade sin verksamhet som ett cementgjuteri, men efterfrågan på pelletskaminer har gjort att det nu är huvudverksamheten.

År 2001 förvärvade Sune Søgaard det danska företaget Smith, Holm & Co och grundade sedan MCZ Norden. MCZ Norden tillhandahåller kvalitetsprodukter från MCZ åt många danska återförsäljare. Sune har alltså drivit detta sedan dess – och med stor framgång. MCZ Norden har endast förhandlat kvalitetssäkrade produkter och fick under 2012 monopol på MCZ-produkter i Danmark. Det gick så bra att huvudkontoret i Italien ville utöka MCZ Norden till Sverige som upplever en stadigt ökande försäljning.

År 2014 blev MCZ Norden utnämnd till Gasellföretag av Børsen – priset delas ut till de företag som totalt sett har fördubblat sin omsättning under fyra räkenskapsår. Vi är mycket stolta över det.

Det som skiljer MCZ från andra tillverkare av pelletskaminer är en kvalitetssäkrad, innovativ teknik och design som gör att pelletskaminen är en designmöbel och inte bara en värmeprodukt. Våra pelletskaminer kör tystare, och med de bredare brännugnarna kan vi även erbjuda en trevlig och mysig låga.

Idag är MCZ den mest säljande / sålda leverantör av pelletskaminer i Europa med auktoriserade återförsäljare i 18 länder.

Våra värden

Familjevärden

Vi vet hur viktigt det är att tillbringa tid med familjen. Därför är det viktigt för oss att levera pelletskaminer som sparar in den familjetid som annars skulle slösats på att få ljus och värme i huset.

Miljö

Vårt mål är att lämna en renare planet åt våra barn. Därför ställer vi höga krav på våra produkter och återförsäljare. Ecodesign 2022-direktivet är en framväxande standard för energianvändande produkter. Denna standard lever de flesta av våra produkter upp till. Läs mer här.

Design

När du köper en pelletskamin, köper du en möbel till ditt hem. Den ska matcha hemmets stil och design, och därför är utformningen en viktig faktor i produktutvecklingen hos MCZ.

Korrekthet

Även om pelletskaminen är ett engångsköp, kan vi fortfarande behöva varandra. Därför vill vi att bidra till att säkerställa en bra och korrekt kommunikation, för att vi alla ska få en positiv upplevelse.

Se vårt sortiment av pelletsvärmare